Helseministeren åpnet Kampen Omsorg+

Jonas Gahr Støre var tilstede ved den offisielle åpningen av Kampen Omsorg+

DSCN0252_130x98
Onsdag 24 januar åpnet helseminister Jonas Gahr Støre Kirkens Bymisjon og Oslo kommunes nye eldresatsing, Kampen Omsorg+

Kampen Omsorg+ er et pilotprosjekt for utprøving av velferdsteknologiske løsninger som skal bidra til å gjøre tilværelsen trygg og sikker for beboerne. Hospital IT har levert de velferdsteknologiske løsningene som er i daglig bruk av beboere og Kirkens Bymisjon.

Helseministeren ble vist hvordan beboerne kommuniserer med husvertene fra Kirkens Bymisjon gjennom aktivitetskalender og matbestilling. Det ble videre demonstrert hvordan beboerne enkelt kan kommunisere med sine familiemedlemmer gjennom løsningen.

Oslo kommune satser stort på Omsorg, et konsept for personer som trenger ekstra oppfølging men som fremdeles kan bo i eget hjem. Det eksisterer 7 slike hjem i Oslo idag, med tilsammen over 500 leiligheter. Innen 2015 ønsker kommunen å utvide dette tilbudet til 1000 leiligheter.

- Vi må tenke nytt. Det er allerede gjort. Dette er å tenke nytt. Jeg er stolt og glad, både som helseminister, men også som borger av byen, sa Gahr Støre. Helseministeren, eldrebyråd i Oslo, Aud Kvalbein og styreleder i Kirkens Bymisjon Oslo, Åge Petter Christiansen, tente hver ett lys for å markere åpningen.